Amarettové trubičky

Pokud se řadíte k milovníkům marcipánu a lahodného sladkého likéru, pak je tento recept určen právě vám.

18.12.2017
SDÍLEJ:

Amarettové trubičkyFoto: Redakce

Seznam surovin

  • mouka pšeničná hladká 180 gramů
  • cukr 80 gramů
  • máslo 70 gramů
  • čokoláda hořká 50 gramů
  • vejce 1 kus
  • kakao 1 lžíce
  • mandle 1 lžíce (hrubě mleté)
  • likér mandlový 0,2 decilitru (Amaretto)
  • kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
  • sůl 1 špetka

Na náplň:

  • marcipán 150 gramů
  • mandle 50 gramů (mleté)
  • bílek 1 kus
  • piškotové drobečky 2 lžíce
  • likér mandlový 0,2 decilitru (Amaretto)

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl. Přidáme změklé máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce a likér a vypracujeme tužší vláčné těsto. Zapracujeme do něj mandle, zabalíme ho do fólie a uložíme v chladu. Marcipán propracujeme s bílkem a likérem, přidáme mandle s drobečky a prohněteme.

Odleželé těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný asi 1 mm a nakrájíme ho na pruhy široké 6 cm. Z marcipánové hmoty utvoříme válečky silné jako malíček a dlouhé 6 cm a jeden položíme na kraj pruhu těsta. Marcipán lehce potřeme vodou a obalíme ho těstem. Pruh těsta překrojíme a stejným způsobem zabalíme do těsta i zbylé válečky.

Trubičky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a zprudka upečeme dozlatova při 190 °C.

Autor: Redakce

Místo události:
18.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál