Bezlepkové oříškové (nafouklé) rohlíčky

Duté bezlepkové rohlíčky, které se charakterově trochu podobají rakvičkám.

20.12.2017
SDÍLEJ:

Bezlepkové rohlíčkyFoto: Redakce

Seznam surovin

  • mouka bezlepková 85 gramů (bezlepkové mouky Nomix)
  • mouka kukuřičná 15 gramů (hladké kukuřičné mouky)
  • cukr moučkový 250 gramů
  • ořechy 125 gramů
  • máslo 125 gramů
  • jedlá soda 4 gramy

Postup přípravy

Ořechy pomeleme, smícháme s moukou, sodou a cukrem. Přidáme máslo, vypracujeme vláčné těsto a necháme odpočinout.

Těsto následně plníme do rohlíčkových formiček, ty ale naplníme jen do půlky, protože jsou to rohlíčky nafoukané a zvětší svůj objem. Pečeme při 160°C asi 15 minut.

Rohlíčky se nafouknou a uvnitř zůstanou duté.

Autor: Redakce

20.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál