Čertíci

Receptík jako stvořený pro víkend před návštěvou Mikuláše. Vyžaduje šikovnější ruce a kapku hravosti.

21.12.2017
SDÍLEJ:

ČertíciFoto: Redakce

Seznam surovin

  • mouka pšeničná hladká 100 gramů
  • čokoláda hořká 60 gramů
  • cukr 30 gramů
  • máslo 1 lžička (změklé)
  • mléko 1 lžička (vlažné)
  • koření 1 lžička ( - mleté skořice, hřebíček, badyán, muškátový oříšek)
  • kypřící prášek do pečiva 1/3 lžičky
  • sůl 1 špetka
  • bílek 1 kus (na slepení)
  • voda 1 lžička (na slepení)

Postup přípravy

Mouku promícháme s práškem do pečiva a solí a vmícháme cukr a mleté koření. Čokoládu rozlámeme na kousky, rozpustíme ji ve vodní lázni a smícháme s máslem a mlékem. Vmícháme moučnou směs a vypracujeme hladké těsto.

Rozdělíme ho na menší kousky a přímo na plechu vyloženém papírem na pečení z něj vymodelujeme figurky čertíků (tělíčka sestavujeme a slepujeme bílkem rozšlehaným s vodou).

Plech s čertíky vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 7 minut, aby se těsto nerozteklo. Pak teplotu snížíme na 160 °C a čertíky dopečeme ještě 10 minut dozlatova.

Autor: Redakce

Místo události:
21.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál