Čokoládové preclíky

Chuťovka k čaji, která není nijak náročná na přípravu, a přitom vypadá jako od cukráře.

12.12.2017
SDÍLEJ:

Čokoládové preclíkyFoto: Redakce

Seznam surovin

  • mouka pšeničná hladká 150 gramů
  • máslo 120 gramů
  • cukr 120 gramů
  • vejce 1 kus
  • kakao 25 gramů (kvalitní)
  • sůl 1 špetka
  • mouka pšeničná hladká (na vál)
  • cukr (hrubý, na posypání)

Postup přípravy

Změklé máslo vyšleháme v míse do pěny a postupně do něj zašleháme cukr a vmícháme vejce. Do mísy prosejeme hladkou mouku s kakaem a solí a tuto směs vmícháme do máslové hmoty. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu odležet v chladu.

Pak ho nakrájíme na malé dílky, které rozválíme na pomoučeném válu do válečků a utvoříme z nich malé preclíčky. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, lehce posypeme hrubým cukrem, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 12 – 15 minut.

Autor: Redakce

12.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál