Seznam surovin

  • mouka pšeničná hladká 140 gramů
  • cukr 110 gramů
  • ořechy 50 gramů (jemně mleté)
  • ořechy 50 gramů (hrubě mleté)
  • čokoláda hořká 50 gramů (rozpuštěná)
  • tuk 30 gramů (změklý)
  • žloutek 1
  • hřebíček 1 špetka (mletý)
  • sůl 1 špetka
  • čokoládová poleva tmavá 100 gramů (na ozdobení)
  • ořechy (jemně drcené, na ozdobení)

Na krém:

  • ořechy 100 gramů (jemně mleté, opražené)
  • čokoláda hořká 80 gramů
  • mléko zahuštěné 50 gramů
  • máslo 30 gramů
  • med 1 lžíce

Postup přípravy

V míse rozmícháme změklý tuk s moukou, přidáme cukr, oříšky, hřebíček, žloutek, špetku soli a rozpuštěnou čokoládu a vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme odležet v chladu.

Mezitím připravíme náplň. V misce smícháme rozpuštěnou čokoládu s máslem, přidáme mléko, med, dobře promícháme a na závěr vmícháme oříšky.

Odleželé těsto rozválíme mezi dvěma kusy mikrotenové fólie na plát silný asi 2 mm a vykrojíme z něj formičkou kolečka. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut.

Po vychladnutí slepíme k sobě vždy dvě kolečka připraveným krémem, potřeme je rozehřátou čokoládovou polevou, z poloviny posypeme drcenými oříšky a necháme zaschnout.