Seznam surovin

  • mouka pšeničná hladká 210 gramů
  • tuk 90 gramů
  • cukr 60 gramů
  • jedlé kaštany 50 gramů (mleté pečené nebo sterilované)
  • žloutek 1 kus
  • sůl 1 špetka
  • máslo (na vymazání formiček)

Na náplň:

  • jedlé kaštany 120 gramů (nasekané pečené nebo sterilované)
  • cukr 80 gramů
  • bílek 1 kus
  • skořice 1 lžička (mletá)

Postup přípravy

Mouku smícháme se změklým tukem, cukrem, žloutkem, solí a mletými kaštany (pečené před umletím oloupeme) a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme odpočinout.

Mezitím připravíme náplň. Z bílku ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj cukr. Přidáme nasekané kaštany a skořici a promícháme.

Z odleželého těsta utvoříme váleček, nakrájíme ho na plátky a namačkáme je do máslem vymazaných formiček ve tvaru tlapiček. Těsto ve středu ještě opatrně promáčkneme prstem a vzniklou jamku naplníme připravenou náplní. Formičky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 5 minut. Pak teplotu snížíme na 150 °C a tlapičky dopečeme dorůžova. Upečené tlapičky opatrně vyklepneme z formiček a necháme vychladnout.