Hoblovačky

Ne každý je zná, přitom jde o tradiční českou vánoční dobrotu. Vyzkoušíte letos hoblovačky?

17.12.2017
SDÍLEJ:

HoblovačkyFoto: Redakce

Seznam surovin

  • vejce 2 kusy
  • mouka pšeničná hladká (kolik váží obě vejce)
  • cukr krupice (kolik váží obě vejce)
  • cukr hnědý 1 lžíce
  • máslo 1 lžička

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny, přimícháme mouku a rozpuštěné máslo.

Na plech vyložený papírem na pečení lijeme těsto pomocí lžíce do tvaru nepravidelných proužků dlouhých asi 12 – 15 cm. Trochu je rozetřeme plochým nožem, lehce je posypeme hnědým cukrem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C.

Když začnou okraje proužků zlátnout, proužky jeden po druhém stočíme přes držadlo silné vařečky do hoblinek. Pekáč s dosud nestočenými proužky necháme v otevřené troubě, aby zůstaly teplé, protože jinak proužky rychle křehnou a při stáčení praskají. Hotové hoblovačky necháme vychladnout.

Autor: Redakce

17.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál