Houbičky s marmeládou

Houbičky se dají připravit i z kupovaného lineckého těsta. Náš recept nicméně popisuje přípravu těsta domácího.  

14.12.2017
SDÍLEJ:

Houbičky s marmeládouFoto: Redakce

Seznam surovin

  • mouka pšeničná hladká 210 gramů
  • máslo 140 gramů
  • cukr moučkový 70 gramů
  • žloutek 2 kusy
  • cukr vanilkový 1 balíček
  • mouka pšeničná hladká (na vál)
  • marmeláda (meruňková, na slepení)
  • čokoládová poleva tmavá (na ozdobení)

Postup přípravy

Hladkou mouku smícháme s moučkovým a vanilinovým cukrem, přidáme nakrájené změklé máslo a žloutky a vypracujeme hladké vláčné těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme v chladu asi 30 minut odpočinout.

Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 - 3 mm a vykrojíme z něj formičkou tvary houbiček. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme dozlatova (asi 10 – 12 minut). Upečené houbičky přeložíme na rovnou podložku a po vychladnutí slepíme vždy dvě houbičky meruňkovou marmeládou a necháme zatuhnout v chladničce.

Na závěr kloboučky houbiček potřeme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme zaschnout.

Autor: Redakce

14.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál