Hvězdičky s čokoládovou polevou

Hvězda je typickým symbolem Vánoc a rádi si s ním pohráváme i při vánočním pečení.

16.12.2017
SDÍLEJ:

Hvězdičky s čokoládouFoto: Redakce

Seznam surovin

  • mouka pšeničná hladká 220 gramů
  • Hera 100 gramů
  • cukr moučkový 70 gramů
  • jogurt bílý 3 lžíce
  • šťáva 3 lžičky (citronová nebo pomerančová)
  • kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
  • citronová kůra 1 špetka (nebo pomerančová)
  • mouka pšeničná hladká (na vál)
  • čokoládová poleva tmavá (na ozdobení)
  • čokoládová poleva bílá (na ozdobení)

Postup přípravy

Na vál prosejeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva. Přidáme moučkový cukr, změklý tuk a jogurt. Z citronu nebo pomeranče vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru, přidáme je do mouky na válu a vypracujeme tužší těsto, které necháme asi 30 minut odležet v chladu.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a vykrojíme z něj formičkou hvězdičky. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 180 – 200 °C (trvá to asi 12 minut).

Upečené hvězdičky necháme vychladnout, pak je z poloviny namočíme do rozehřáté tmavé polevy.
Po zaschnutí hvězdičky ozdobíme linkami bílé čokoládové polevy a necháme zaschnout.

Autor: Redakce

16.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál