Kávová zrna v čokoládě

Sladká dobrota nejen pro milovníky kávy.

18.12.2017
SDÍLEJ:

Kávová zrnaFoto: Redakce

Seznam surovin

  • piškoty 250 gramů (dětské)
  • máslo 125 gramů
  • cukr moučkový 50 gramů
  • ořechy vlašské 150 gramů (mleté )
  • skořice 1/2 lžičky (mletá)
  • kakao 2 lžíce (prášek)
  • rum 2 lžíce
  • káva 2 lžíce (instantní)
  • čokoládová poleva tmavá 1 balení

Postup přípravy

Instantní kávu zalijte 2 lžícemi vařící vody, přidejte rum a nechte zchladnout.

Do mísy nasypte jemně mleté nebo podrcené piškoty, přidejte změklé máslo, moučkový cukr, jemně mleté ořechy, skořici, kakao a zchladlou kávu. Vypracujte hladkou hmotu, kterou dejte na chvíli ztuhnout do lednice.

Pak hmotu rozdělte na stejně velké kousky, utvořte z nich kávová zrnka a opět je dejte do lednice ztuhnout.

Pak je po jednom namočte do čokoládové polevy a nechte na mřížce ztuhnout.

Autor: Redakce

Místo události:
18.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál