Kokosová roláda

Kokosová roláda je vděčným nepečeným cukrovím.

22.12.2017
SDÍLEJ:

Kokosová roládaFoto: Redakce

Seznam surovin

  • sušenky 400 gramů (mleté, např. Bebe)
  • cukr moučkový 200 gramů
  • rum 4 lžíce
  • kakao 4 lžíce
  • mléko (trocha, obyčejné nebo kokosové)

Na náplň:

  • kokos 170 gramů (mletý)
  • čokoláda bílá 120 gramů
  • cukr moučkový 120 gramů
  • máslo 120 gramů
  • ovocné želé 100 gramů (proužky)

Postup přípravy

Mleté sušenky smícháme s cukrem, rumem a kakaem, přidáme mléko a vypracujeme tužší těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout.

Mezitím připravíme náplň. V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme kokos a rozpuštěnou bílou čokoládu a promícháme. Odleželé těsto znovu propracujeme a rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát, potřeme ho náplní, poklademe proužky ovocného želé a stočíme pomocí fólie do rolády.

Pevně ji zabalíme do fólie a necháme do druhého dne v chladu ztuhnout. Před podáváním nakrájíme roládu tenkým pevným nožem na plátky.

Autor: Redakce

22.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál