Seznam surovin
Na těsto:

  • mouka pšeničná hladká 200 gramů
  • kokos 200 gramů (strouhaný)
  • cukr 150 gramů
  • máslo 200 gramů (nebo margarín)
  • vejce 1 kus

Na náplň:

  • piškoty 150 gramů
  • máslo 125 gramů
  • rozinky 70 gramů
  • cukr 4 lžíce
  • rum 4 lžíce
  • marmeláda (rybízová)

Kromě toho:

  • čokoláda bílá 100 gramů
  • tuk 40 gramů
  • kokos 50 gramů

Postup přípravy

Mouku, strouhaný kokos a cukr nasypeme na vál, přidáme rozdrobený tuk a vejce a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odležet.

Odleželé těsto rozdělíme na malé kousky a vmáčkneme je do teflonových formiček na košíčky. Rozložíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme asi 12 - 15 minut dorůžova. Ještě horké košíčky vyklopíme z formiček a necháme vychladnout.

Zatímco se košíčky pečou, rozdrtíme piškoty válečkem, v misce je dobře propracujeme se změklým máslem, najemno nasekanými rozinkami, cukrem a rumem.

Na dno každého košíčku dáme malou lžičku rybízové marmelády, doplníme je připravenou ořechovou náplní a povrch uhladíme.

Bílou čokoládu rozlámeme na kousky, rozpustíme ji spolu s tukem v kovové misce postavené na kastrůlkem s horkou vodou a rozmícháme dohladka. Vršek košíčků namočíme v rozehřáté čokoládě a pak hned v nastrouhaném kokosu a necháme je ztuhnout.