Seznam surovin

  • tuk ztužený (100%) 250 gramů
  • cukr moučkový 160 gramů
  • kakao 80 gramů
  • mléko sušené 4 lžíce
  • moučka škrobová 2 lžíce
  • cukr vanilkový 1 balíček

Postup přípravy

Tuk nakrájíme na kousky a rozehřejeme v menším kastrůlku. Přisypeme moučkový cukr smíchaný se sušeným mlékem, kakaem a vanilinovým cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Na závěr přimícháme škrobovou moučku a směs odstavíme z ohně.

Vhodné formičky vypláchneme studenou vodou a naplníme je vlažnou připravenou čokoládou. Po vychladnutí je uložíme do chladničky a necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout.

Hotovou čokoládu před podáváním opatrně vyklopíme z formiček.