Mandlové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky na vánočním stole nesmějí chybět. Přinášíme tradiční recept s mandlemi.

14.12.2017
SDÍLEJ:

Mandlové rohlíčkyFoto: Redakce

Seznam surovin

  • mouka pšeničná hladká 240 gramů
  • máslo 200 gramů
  • mandle 110 gramů (loupané, mleté)
  • cukr moučkový 70 gramů
  • žloutek 1 kus
  • kypřící prášek do pečiva 1 lžička
  • cukr moučkový (na obalení)
  • cukr vanilkový (na obalení)

Postup přípravy

Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, žloutek, moučkový cukr a mleté mandle a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu odležet v chladu.

Pak ho necháme ohřát na pokojovou teplotu (těsto se lépe tvaruje), utvoříme z něj několik válečků, které nakrájíme na kousky, každý vytvarujeme do malého válečku a stočíme ho do rohlíčku. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 10 - 12 minut.

Ještě teplé upečené rohlíčky obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru (nebo v moučkovém cukru ovoněném pravou vanilkou) a necháme vychladnout.

Autor: Redakce

14.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál