Mandlové slzičky

Dnes přinášíme super tip na nevšední cukroví s úžasnou marcipánovou náplní, která potěší každý mlsný jazýček.

7.12.2017
SDÍLEJ:

Mandlové slzičkyFoto: Redakce

Seznam surovin

  • mouka pšeničná hladká 140 gramů
  • máslo 70 gramů
  • mandle 60 gramů (nasekané)
  • cukr 60 gramů
  • žloutek 1 kus
  • sůl
  • mouka (na vál)

Na krém:

  • marcipán 30 gramů
  • mléko 2/3 decilitru
  • žloutek 1 kus
  • čokoláda bílá 20 gramů

Na ozdobu:

  • mandle 25 gramů (na plátky)
  • bílek 1 kus
  • med 1 lžíce

Postup přípravy

Z prosáté mouky, cukru, mandlí, soli, změklého másla a žloutku vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme odležet asi hodinu v chladu. Mezitím ve skleněné misce smícháme mléko a drobně nakrájený marcipán, misku zakryjeme fólií a směs necháme v mikrovlnné troubě přejít varem.

Přelijeme ji do kovové misky, kterou ponoříme do horké vodní lázně a mícháme, dokud se marcipán nerozpustí. Pak misku na chvilku postavíme do studené vody a směs necháme za stálého míchání částečně zchladnout. Přišleháme žloutek, misku znovu ponoříme do horké vodní lázně a krém mícháme do zhoustnutí. Misku vyjmeme z vody a do krému vmícháme na kousky nakrájenou čokoládu. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm, vykrojíme z něj formičkou slzičky, rozložíme je na plech s papírem na pečení a upečeme je dorůžova v troubě vyhřáté na 170 °C.

Necháme je trochu zchladnout, pak polovinu z nich potřeme bílkem rozmíchaným s medem, posypeme plátky mandlí a dopečeme je dozlatova. Slzičky necháme vychladnout na rovné podložce a na závěr je slepíme po dvou (hladké a sypané mandlemi) krémem a necháme uležet.

Autor: Redakce

7.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Ochrana a ostraha - Vrátnice - domovník 12 000 Kč

Vrátní Do našeho týmu hledáme spolehlivou, zodpovědnou, pracovitou, dochvilnou a samostatnou osobu. Práce je vhodná pro osoby se zdravotním postižením OZP/TZP . Zkrácený úvazek 4 - 6 hod.

Stavebnictví - Betonář - Mzda 2 x měsíčně, 25-40t. 33 000 Kč

Betonář - mzda 2 x měsíčně, 25-40.000 Kč. Zhotovujeme zavlhlé betonové podlahy. Do našich paret hledáme chlapy, kteří se nebojí práce a chtějí si vydělat dobré peníze. Jedná se o týmovou práci. Ideálně se zednickou praxí.

Gastronomie - Vedoucí směny, hotovkář, minutkář 45 000 Kč

Provozovatel restaurací Praha 1 přijme pro své provozovny kuchaře na HPP, vedoucí směny - nástupní plat 40.000 Kč - po zapracování 45.000 Kč, hotovkář - nástupní plat 38.000 Kč, po zapracování 40.000 Kč, minutkář - nástupní plat 35.000 Kč, po zapracování 38.000 Kč, krátký/dlouhý týden. Pracovní smlouva a přihlášení na úřady samozřejmostí. Nástup možný ihned.

Potravinářství - Pekař slaného-sladkého pečiva 28 000 Kč

Antonínovo pekařství - malé řemeslné pekařství v Praze, hledá pro své nové provozovny, pekaře/ky slaného i sladkého pečiva. Jsme malá rodinná pekárna, velmi pěkné prostředí, směny 12h. krátký/dlouhý týden, denní i noční. Požadujeme chuť do práce a ochotu učit se. Nabízíme možnost ubytování, velmi zajímavý plat 24-30.000 Kč, veškeré příplatky, týden dovolené navíc, stravenky, zam. výhody, pečivo zdarma. Místo prac.: Antonínovo pekařství.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál