Mandlové slzičky

Dnes přinášíme super tip na nevšední cukroví s úžasnou marcipánovou náplní, která potěší každý mlsný jazýček.

7.12.2017
SDÍLEJ:

Mandlové slzičkyFoto: Redakce

Seznam surovin

  • mouka pšeničná hladká 140 gramů
  • máslo 70 gramů
  • mandle 60 gramů (nasekané)
  • cukr 60 gramů
  • žloutek 1 kus
  • sůl
  • mouka (na vál)

Na krém:

  • marcipán 30 gramů
  • mléko 2/3 decilitru
  • žloutek 1 kus
  • čokoláda bílá 20 gramů

Na ozdobu:

  • mandle 25 gramů (na plátky)
  • bílek 1 kus
  • med 1 lžíce

Postup přípravy

Z prosáté mouky, cukru, mandlí, soli, změklého másla a žloutku vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme odležet asi hodinu v chladu. Mezitím ve skleněné misce smícháme mléko a drobně nakrájený marcipán, misku zakryjeme fólií a směs necháme v mikrovlnné troubě přejít varem.

Přelijeme ji do kovové misky, kterou ponoříme do horké vodní lázně a mícháme, dokud se marcipán nerozpustí. Pak misku na chvilku postavíme do studené vody a směs necháme za stálého míchání částečně zchladnout. Přišleháme žloutek, misku znovu ponoříme do horké vodní lázně a krém mícháme do zhoustnutí. Misku vyjmeme z vody a do krému vmícháme na kousky nakrájenou čokoládu. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm, vykrojíme z něj formičkou slzičky, rozložíme je na plech s papírem na pečení a upečeme je dorůžova v troubě vyhřáté na 170 °C.

Necháme je trochu zchladnout, pak polovinu z nich potřeme bílkem rozmíchaným s medem, posypeme plátky mandlí a dopečeme je dozlatova. Slzičky necháme vychladnout na rovné podložce a na závěr je slepíme po dvou (hladké a sypané mandlemi) krémem a necháme uležet.

Autor: Redakce

7.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál