Seznam surovin

  • mouka pšeničná hladká 200 gramů
  • marcipán 150 gramů
  • tuk 80 gramů
  • cukr 50 gramů
  • mandle 50 gramů (jemně mleté)
  • mléko sušené 20 gramů
  • kakao 1 lžíce
  • likér mandlový 1 lžíce
  • mouka pšeničná hladká (na vál)
  • potravinářské barvivo 1 špetka (červené)

Postup přípravy

V míse smícháme hladkou mouku, mleté mandle, změklý tuk, cukr, kakao a mandlový likér a vypracujeme hladké těsto.

Asi 15 g marcipánu obarvíme špetkou červené potravinářské barvy a odložíme stranou. Zbylý marcipán propracujeme se sušeným mlékem a utvoříme z něj váleček, který nakrájíme asi na 30 plátků.

Připravené těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a nakrájíme ho na čtverečky. Do středu každého položíme plátek marcipánu, rohy těsta přehneme do středu a okraje k sobě přitiskneme. Takto vytvořená psaníčka rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 12 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.

Po vychladnutí do středu každého psaníčka přimáčkneme kuličku z obarveného červeného marcipánu.