Seznam surovin

  • med 170 gramů
  • čokoláda na vaření 170
  • tuk ztužený (100%) 1 lžička
  • cukr krupice 140 gramů
  • máslo 110 gramů
  • olej (na potření)

Postup přípravy

Čokoládu rozlámejte do kastrůlku (použijte nádobu se silnějším dnem), přidejte 100% tuk a nechte při mírné teplotě změknout.

V jiném kastrůlku svařte cukr a máslo na karamel, přidejte med a za stálého míchání přiveďte k varu. Chvilku povařte a přidejte rozpuštěnou čokoládu. Jakmile začne směs bublat, odstavte a míchejte. Kápněte trošku na studený talíř. Pokud hmota ztuhne, je hotová (jinak ještě chvíli povařte a míchejte). Hmotu nalijte na plochou mísu potřenou olejem a než zcela ztuhne, krájejte nožem namáčeným ve vodě kostky nebo libovolné tvary. Bonbony nechte zcela ztuhnout.

Pak je přendejte na papírový košíček nebo zabalte do staniolu či barevného celofánu a nitkou přivažte na stromeček.