Seznam surovin

Na kakaovou hmotu:

  • tuk 80 gramů (pokrmový)
  • cukr moučkový 80 gramů
  • kakao 2 lžíce
  • moučka škrobová 1 lžíce
  • ořechy lískové 50 gramů (mleté)
  • mléko 1 lžíce

Kromě toho:

  • cukr moučkový (na posypání válu)
  • čokoláda bílá (na obalení)
  • kokos (strouhaný, na obalení)

Postup přípravy

V kastrůlku rozpustíme tuk, vmícháme do něj postupně cukr, kakao, mléko a škrobovou moučku a směs zahřejeme až k bodu varu (ale nevaříme, hmota by se srazila!). Hmotu odstavíme z ohně a když trochu prochladne, pomalu do ní vmícháme mleté oříšky.

Vál poprášíme moučkovým cukrem a z kakaové hmoty na něm vyválíme rukou tenký váleček. Nakrájíme ho na kousky a necháme je dobře vychladit.

Vychlazené válečky obalíme ze všech stran v rozehřáté bílé čokoládě, pak ve strouhaném kokosu a necháme je zaschnout.

Poznámka k receptu

Do nakrájených válečků z kakaové hmoty můžete z obou stran zapíchnout klínky nakrájené z loupaných mandlí (špičkou dovnitř). A místo strouhaného kokosu vypadá moc hezky i obal z čokoládového sypání.