Nugát s čokoládovou polevou

Tento recept potěší každého milovníka čokolády. A je tak jednoduchý!

10.12.2017
SDÍLEJ:

NugátyFoto: Redakce

Seznam surovin

  • čokoláda bílá 100 gramů
  • čokoláda hořká 100 gramů
  • ořechy lískové 50 gramů (mleté)
  • cukr 50 gramů
  • smetana 1 decilitr
  • máslo 10 gramů
  • čokoládová poleva tmavá 60 gramů (na potření)

Postup přípravy

V kastrůlku nasucho zvolna za stálého míchání opražíme mleté oříšky. Když začnou vonět, zalijeme je smetanou a pozvolna vaříme (asi 10 minut). Přecedíme je přes jemné sítko, do smetany přidáme cukr a zvolna ji svaříme asi na 0,5 dl.

Obě čokolády rozlámeme na kousky a každou zvlášť opatrně rozpustíme v kovové misce ponořené do horké vodní lázně nebo v mikrovlnné troubě. Do každé čokolády přimícháme polovinu svařené smetany a másla a vymícháme na hladký krém.

Vhodnou formu vyložíme dvojitě fólií a střídavě ve vrstvách do ní plníme obě čokoládové hmoty. Naplněnou formu vložíme do chladničky a nugát necháme asi 8 hodin ztuhnout. Pak ho vyjmeme z formy, horní plochu potřeme rozehřátou polevou a po ztuhnutí nugát nakrájíme.

Autor: Redakce

10.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Ochrana a ostraha - Vrátnice - domovník 12 000 Kč

Vrátní Do našeho týmu hledáme spolehlivou, zodpovědnou, pracovitou, dochvilnou a samostatnou osobu. Práce je vhodná pro osoby se zdravotním postižením OZP/TZP . Zkrácený úvazek 4 - 6 hod.

Stavebnictví - Betonář - Mzda 2 x měsíčně, 25-40t. 33 000 Kč

Betonář - mzda 2 x měsíčně, 25-40.000 Kč. Zhotovujeme zavlhlé betonové podlahy. Do našich paret hledáme chlapy, kteří se nebojí práce a chtějí si vydělat dobré peníze. Jedná se o týmovou práci. Ideálně se zednickou praxí.

Gastronomie - Vedoucí směny, hotovkář, minutkář 45 000 Kč

Provozovatel restaurací Praha 1 přijme pro své provozovny kuchaře na HPP, vedoucí směny - nástupní plat 40.000 Kč - po zapracování 45.000 Kč, hotovkář - nástupní plat 38.000 Kč, po zapracování 40.000 Kč, minutkář - nástupní plat 35.000 Kč, po zapracování 38.000 Kč, krátký/dlouhý týden. Pracovní smlouva a přihlášení na úřady samozřejmostí. Nástup možný ihned.

Potravinářství - Pekař slaného-sladkého pečiva 28 000 Kč

Antonínovo pekařství - malé řemeslné pekařství v Praze, hledá pro své nové provozovny, pekaře/ky slaného i sladkého pečiva. Jsme malá rodinná pekárna, velmi pěkné prostředí, směny 12h. krátký/dlouhý týden, denní i noční. Požadujeme chuť do práce a ochotu učit se. Nabízíme možnost ubytování, velmi zajímavý plat 24-30.000 Kč, veškeré příplatky, týden dovolené navíc, stravenky, zam. výhody, pečivo zdarma. Místo prac.: Antonínovo pekařství.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál