Piňa colada

Je libo trochu exotiky v prosincových plískanicích? Tropami inspirované cukroví vám ji dopřeje.

21.12.2017
SDÍLEJ:

Piňa coladaFoto: Redakce

Seznam surovin

  • mouka pšeničná hladká 120 gramů
  • cukr 100 gramů
  • kokosové mléko 2 decilitry
  • máslo 50 gramů
  • vejce 2 kusy
  • kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
  • sůl 1 špetka

Na náplň:

  • ananasová šťáva 2,5 decilitru
  • cukr 50 gramů
  • máslo 50 gramů
  • vejce 1 kus
  • žloutek 1 kus
  • rum bílý 1/2 decilitru

Na polevu:

  • čokoládová poleva bílá 200 gramů
  • kokos 80 gramů (jemně strouhaný)

Postup přípravy

Kokosové mléko svaříme s třetinou cukru na polovinu, zchladíme a přišleháme žloutky se změklým máslem. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, přišleháme zbylý cukr a sníh střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva zamícháme do žloutkové hmoty. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení ve vrstvě silné asi 1 cm, povrch zakryjeme papírem na pečení, aby plát zůstal po upečení rovný, a pečeme asi 15 minut při 170 °C.

Mezitím svaříme ananasovou štávu na polovinu, odstavíme ji z ohně a vmícháme cukr. Když se rozpustí, přimícháme rozšlehané vejce se žloutkem, nádobu se směsí ponoříme do horké vodní lázně a mícháme, dokud krém nezhoustne, a za občasného zamíchání ho necháme zchladnout.

Z upečeného plátu stáhneme papír a vykrojíme z něj formičkou kolečka o průměru 2 - 3 cm. Odkrojky rozmixujeme v sekacím strojku a jednu nebo dvě lžíce vláčných drobečků společně se změklým máslem a rumem vmícháme do krému. Tím pak slepíme vždy dvě kolečka k sobě.

Okraje koleček potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, obalíme v kokosu a po zaschnutí zakryjeme polevou i vršek každého kolečka.

Autor: Redakce

21.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál