Poctivé medvědí tlapičky

Další z klasických receptů, které obvykle pečeme už začátkem prosince.

16.12.2017
SDÍLEJ:

Medvědí tlapkyFoto: Redakce

Seznam surovin

  • mouka pšeničná hladká 200 gramů
  • máslo 160 gramů
  • cukr moučkový 90 gramů
  • ořechy vlašské 80 gramů (strouhané)
  • vejce 1 kus
  • kakao 20 gramů
  • citronová kůra 1/2 lžičky (nastrouhaná)
  • skořice 1/2 lžičky (mletá)
  • hřebíček 1 kus (tlučený)
  • máslo (na vymazání formiček)
  • cukr moučkový (na obalení)

Postup přípravy

Na válu smícháme prosátou mouku, moučkový cukr, citronovou kůru, hřebíček, skořici, kakao a strouhané ořechy, přidáme vejce a rozsekané máslo a rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v chladničce.

Pak těsto rozdělíme na malé kousky, utvoříme z nich válečky a vtlačíme je do formiček na pracny vymazaných máslem. Rozložíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme asi 12 minut do hněda.

Po vychladnutí vyklepneme pracny z formiček a obalíme je v moučkovém cukru.

Autor: Redakce

16.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál