Podvodnice s čokoládou

Vánoční klasika z těsta, které se nechává kynout pod vodou.

17.12.2017
SDÍLEJ:

PodvodniceFoto: Redakce

Seznam surovin

  • mouka pšeničná hladká 250 gramů
  • máslo 170 gramů
  • mléko 4,5 lžíce (vlažné)
  • droždí 14 gramů
  • cukr 1 kostka
  • sůl 1 špetka
  • mouka pšeničná hladká (na vál)
  • poleva (čokoládová, tmavá a světlejší)

Postup přípravy

Droždí a kostku cukru rozmícháme ve vlažném mléce a vlijeme do mísy s prosátou moukou a špetkou soli. Přidáme změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které vložíme do hrnce se studenou vodou tak, aby bylo těsto zcela ponořené, a necháme asi 2 hodiny kynout.

Jakmile vykynuté těsto vyplave na hladinu, vyjmeme ho, osušíme a rozválíme na pomoučeném válu na plát. Vykrojíme z něj kolečka nebo jiné drobné tvary (bez ostrých nebo tenkých okrajů, aby se při pečení nepřipalovaly), rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 180 °C je upečeme dozlatova.

Cukroví necháme vychladnout, pak je ozdobíme rozehřátou tmavou a světlejší čokoládovou polevou a necháme zaschnout.

Autor: Redakce

17.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál