Seznam surovin

  • mouka pšeničná hladká 260 gramů
  • tuk 200 gramů
  • cukr moučkový 100 gramů
  • pudinkový prášek jahodový 2 balení
  • kypřící prášek do pečiva 1 balíček
  • tuk 25 gramů (na vymazání)
  • čokoláda hořká 50 gramů (na ozdobu)

Postup přípravy

Změklý tuk utřeme s cukrem. Přidáme prosátou mouku smíchanou s pudinkovými prášky a práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu 30 minut odpočinout.

Větší formičky (například ve tvaru rohlíčků) vymažeme rozpuštěným tukem. Naplníme je kousky těsta, které do formiček vmáčkneme tak, aby v těstě byla mírná prohlubeň, protože při pečení těsto nabude. Formičky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 165 °C a pečeme 20 minut.

Upečené cukroví vyklopíme z formiček a po vychladnutí ho zčásti namočíme do rozpuštěné hořké čokolády a necháme ztuhnout.