Rumové kostičky

Překvapte své blízké cukrovím, které vypadá jak z bonboniéry. Příprava není složitá, můžete ho vyrobit na poslední chvíli před Štědrým dnem.

15.12.2017
SDÍLEJ:

Rumové kostičkyFoto: Redakce

Seznam surovin

  • piškoty 300 gramů
  • čokoláda bílá 200 gramů
  • máslo 150 gramů (změklé)
  • cukr moučkový 100 gramů
  • mandle 100 gramů
  • rum 3 lžičky
  • cukr moučkový (na posypání válu)
  • čokoláda bílá 200 gramů (na ozdobení)
  • čokoláda hořká 50 gramů (na ozdobení)

Postup přípravy

V míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem do pěny. Bílou čokoládu rozlámeme na kousky, opatrně ji rozpustíme ve vodní lázni a zlehka vmícháme do utřeného másla s cukrem. Piškoty rozdrobíme najemno nebo rozdrtíme válečkem. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme nadrobno. Piškoty a mandle vmícháme do máslové hmoty, na závěr přidáme rum, hmotu dobře promícháme a necháme asi 30 minut odležet v chladu.

Odleželou hmotu rozválíme na pocukrovaném válu na plát silný asi 1,5 cm. Nakrájíme ho ostrým nožem na menší čtverečky, vložíme je do chladničky a necháme asi 2 hodiny ztuhnout a vychladit.

Bílou a hořkou čokoládu rozlámeme na kousky a každou zvlášť rozpustíme v misce ponořené do horké vodní lázně. Vychlazené čtverečky přelijeme nejprve bílou čokoládou a necháme ji dobře ztuhnout. Z papíru na pečení vystřihneme trojúhelník, stočíme ho do kornoutku, naplníme hořkou čokoládou, na čtverečky nastříkáme ozdobné tenké linky a necháme opět v chladu ztuhnout.

Autor: Redakce

15.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál