Rýžovky

Další zajímavý receptík, který nezabere moc času a ani nevyjde draho.

13.12.2017
SDÍLEJ:

RýžovkyFoto: Redakce

Seznam surovin

  • čokoláda hořká 100 gramů
  • burisony 30 gramů (rýžové)
  • smetana na šlehání 20 gramů
  • máslo 5 gramů
  • med 5 gramů
  • čokoládové zdobení (černobílá "rýže", na posypání)

Postup přípravy

Do vhodné misky nalijeme smetanu ke šlehání a přidáme tmavou čokoládu rozlámanou na kousky. Misku postavíme buď do kastrůlku s horkou vodou a zahřejeme za stálého míchání, až se čokoláda rozpustí, nebo ji vložíme do mikrovlnné trouby a opatrně zahřejeme. Pak přidáme med a máslo a nakonec přisypeme rýžové burisony a vše dobře promícháme.

Vhodný tácek vyložíme mikrotenovoou fólií, nalijeme na ni připravenou hmotu a rozetřeme ji po celé ploše ve stejně silné vrstvě. Povrch hmoty rovnoměrně posypeme černobílou čokoládovou rýží, zakryjeme ji mikrotenovou fólií, lehce přimáčkneme a vše necháme v chladu ztuhnout.

Ze ztuhlého plátu opatrně stáhneme vrchní fólii a hmotu nakrájíme ostrým nožem nejprve na proužky a ty pak ještě překrojíme na kratší kousky.

Autor: Redakce

13.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál