Seznam surovin

  • mouka pšeničná hladká 125 gramů
  • máslo 60 gramů
  • cukr moučkový 50 gramů
  • žloutek 2 kusy
  • sůl 1 špetka
  • mouka pšeničná hladká (na vál)
  • bílková poleva (na ozdobení)
  • cukrářské zdobení (stříbrné perličky, na ozdobení)
  • cukrářské zdobení (srdíčka, na ozdobení)

Na náplň:

  • čokoláda bílá 100 gramů
  • margarín 40 gramů
  • cukr 40 gramů
  • sekt 4 lžičky
  • šťáva citronová 1 lžička

Postup přípravy

Z prosáté mouky, cukru, změklého másla, žloutků a špetky soli vypracujeme jemné těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme alespoň 30 minut odležet v chladu.

Mezitím rozlámanou bílou čokoládu rozpustíme v misce ponořené do horké vodní lázně. Přidáme margarín a cukr, za občasného míchání je necháme rozpustit a na závěr vmícháme sekt a citronovou šťávu a krém necháme vychladnout.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát, vykrájíme z něj srdíčka, přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme je v troubě vyhřáté na 180 °C do světle žluté barvy.

Po vychladnutí spojíme vždy dvě srdíčka krémem a bílou polevou na ně nastříkáme obrysy korzetu a šněrovačku. Přidáme knoflíčky z cukrových perliček a ozdobná cukrová srdíčka.