Skořicová kolečka s karamelovou náplní

Dnes se naučíme péct skvělá Skořicová kolečka s karamelovou náplní.

7.12.2017
SDÍLEJ:

Skořicová kolečkaFoto: Redakce

Seznam surovin

  • mouka pšeničná hladká 200 gramů
  • máslo 120 gramů
  • žloutek 2 kusy
  • cukr 60 gramů
  • skořice 1 lžička
  • mouka pšeničná hladká (na vál)

Na náplň:

  • bonbony 90 gramů (Toffo (Orion))
  • smetana na šlehání 1/2 decilitru
  • máslo 50 gramů (změklé)

Na ozdobení:

  • čokoládová poleva tmavá
  • cukr skořicový

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku, cukr a mletou skořici, přidáme změklé máslo a žloutky nejprve krátkou menší vařečkou a pak rukama rychle, aby se máslo příliš nerozpouštělo, zpracujeme hladké těsto. Vytvarujeme z něj ne příliš silný váleček, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát o síle stébla, vykrájíme z něj kolečka, opatrně je přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a upečeme dozlatova. Ihned po upečení horká kolečka přeložíme pomocí tenkého plochého nože na rovnou podložku a necháme vychladnout.

Bonbony zalijeme smetanou, opatrně na mírném ohni za stálého míchání zahřejeme a necháme bonbony rozpustit. Směs necháme zchladnout a než zcela ztuhne, rozmícháme ji se změklým máslem.

Upečená vychladlá kolečka slepíme po dvou připraveným krémem a přelijeme je na vrchu i po stranách rozehřátou čokoládovou polevou. Než poleva ztuhne, posypeme kolečka částečně ještě skořicovým cukrem a necháme v chladu rozležet.

Autor: Redakce

7.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál