Skořicová kolečka s karamelovou náplní

Dnes se naučíme péct skvělá Skořicová kolečka s karamelovou náplní.

7.12.2017
SDÍLEJ:

Skořicová kolečkaFoto: Redakce

Seznam surovin

  • mouka pšeničná hladká 200 gramů
  • máslo 120 gramů
  • žloutek 2 kusy
  • cukr 60 gramů
  • skořice 1 lžička
  • mouka pšeničná hladká (na vál)

Na náplň:

  • bonbony 90 gramů (Toffo (Orion))
  • smetana na šlehání 1/2 decilitru
  • máslo 50 gramů (změklé)

Na ozdobení:

  • čokoládová poleva tmavá
  • cukr skořicový

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku, cukr a mletou skořici, přidáme změklé máslo a žloutky nejprve krátkou menší vařečkou a pak rukama rychle, aby se máslo příliš nerozpouštělo, zpracujeme hladké těsto. Vytvarujeme z něj ne příliš silný váleček, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát o síle stébla, vykrájíme z něj kolečka, opatrně je přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a upečeme dozlatova. Ihned po upečení horká kolečka přeložíme pomocí tenkého plochého nože na rovnou podložku a necháme vychladnout.

Bonbony zalijeme smetanou, opatrně na mírném ohni za stálého míchání zahřejeme a necháme bonbony rozpustit. Směs necháme zchladnout a než zcela ztuhne, rozmícháme ji se změklým máslem.

Upečená vychladlá kolečka slepíme po dvou připraveným krémem a přelijeme je na vrchu i po stranách rozehřátou čokoládovou polevou. Než poleva ztuhne, posypeme kolečka částečně ještě skořicovým cukrem a necháme v chladu rozležet.

Autor: Redakce

7.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Ochrana a ostraha - Vrátnice - domovník 12 000 Kč

Vrátní Do našeho týmu hledáme spolehlivou, zodpovědnou, pracovitou, dochvilnou a samostatnou osobu. Práce je vhodná pro osoby se zdravotním postižením OZP/TZP . Zkrácený úvazek 4 - 6 hod.

Stavebnictví - Betonář - Mzda 2 x měsíčně, 25-40t. 33 000 Kč

Betonář - mzda 2 x měsíčně, 25-40.000 Kč. Zhotovujeme zavlhlé betonové podlahy. Do našich paret hledáme chlapy, kteří se nebojí práce a chtějí si vydělat dobré peníze. Jedná se o týmovou práci. Ideálně se zednickou praxí.

Gastronomie - Vedoucí směny, hotovkář, minutkář 45 000 Kč

Provozovatel restaurací Praha 1 přijme pro své provozovny kuchaře na HPP, vedoucí směny - nástupní plat 40.000 Kč - po zapracování 45.000 Kč, hotovkář - nástupní plat 38.000 Kč, po zapracování 40.000 Kč, minutkář - nástupní plat 35.000 Kč, po zapracování 38.000 Kč, krátký/dlouhý týden. Pracovní smlouva a přihlášení na úřady samozřejmostí. Nástup možný ihned.

Potravinářství - Pekař slaného-sladkého pečiva 28 000 Kč

Antonínovo pekařství - malé řemeslné pekařství v Praze, hledá pro své nové provozovny, pekaře/ky slaného i sladkého pečiva. Jsme malá rodinná pekárna, velmi pěkné prostředí, směny 12h. krátký/dlouhý týden, denní i noční. Požadujeme chuť do práce a ochotu učit se. Nabízíme možnost ubytování, velmi zajímavý plat 24-30.000 Kč, veškeré příplatky, týden dovolené navíc, stravenky, zam. výhody, pečivo zdarma. Místo prac.: Antonínovo pekařství.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál