Sněhové arabesky

Arabesky budou veselejší, když některé z nich posypete obarveným kokosem. Velmi hezky vypadá růžový, případně světle modrý.

15.12.2017
SDÍLEJ:

ArabeskyFoto: Redakce

Seznam surovin

  • cukr krupice 175 gramů
  • bílek 3 kusy
  • šťáva citronová 1 lžička

Na ozdobení:

  • čokoláda hořká 100 gramů
  • kokos 50 gramů (strouhaný)

Postup přípravy

V dokonale čisté odmaštěné míse smícháme vychlazené bílky s citronovou šťávou a ušleháme tuhý sníh. Po lžících do něj zašleháme krupicový cukr a každou dávku důkladně zašleháme, aby pokaždé zůstala hladká sněhová hmota.

Připravený lesklý a pevný sníh naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme sníh do tvaru esíček. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C, po chvíli teplotu snížíme na 120 °C a esíčka dosušíme (celkem asi 2 hodiny). Usušená esíčka necháme vychladnout a ztuhnout.

Hořkou čokoládu rozlámeme na kousky, vložíme do misky, kterou ponoříme do horké vodní lázně a čokoládu necháme rozpustit. Půlky vychladlých esíček potřeme nejprve rozehřátou čokoládou, pak je posypeme strouhaným kokosem a necháme vše ztuhnout.

Autor: Redakce

15.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál