Sukovky

Nastrouhané sójové suky jsou vynikající přísadou i do jiného nepečeného cukroví, například do kuliček, místo oříšků. A protože neobsahují lepek, hodí se i pro bezlepkovou dietu.

21.12.2017
SDÍLEJ:

SukovkyFoto: Redakce

Seznam surovin

  • sójový suk 2 kusy (každý 50 g)
  • ovoce sušené 50 gramů (směs)
  • piškoty 40 gramů (nebo neplněné sušenky)
  • mandle 20 gramů (loupané, jemně mleté)
  • rum 1/3 decilitru

Na obalení:

  • mléko zahuštěné 30 gramů (neslazené)
  • mandle 30 gramů (loupané, hrubě mleté)

Postup přípravy

Sójové suky rozbalíme a nastrouháme do mísy. Přidáme nadrobno nasekané sušené ovoce, rozdrcené piškoty nebo sušenky a mleté mandle, přilijeme rum, vše dobře promícháme a vypracujeme tuhé těsto.

Těsto přeložíme na vál nebo větší prkénko, utvoříme z něj váleček a nakrájíme ho ostrým nožem na stejně velké plátky. Každý plátek rozválíme prsty a vytvarujeme ho do válečku.

Kondenzované mléko nalijeme do hlubšího talíře nebo misky a válečky v něm jeden po druhém pomocí vidličky ze všech stran obalíme. Ihned je přeložíme do misky s hrubě mletými mandlemi, ze všech stran je obalíme, rozložíme na tác a necháme oschnout.

Autor: Redakce

21.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál