Tvarohová štola s kandovaným ovocem

Cukroví je hotovo, z vánočního pečení teď už zbývá jen vánočka nebo štola. Přinášíme tip na jednoduchou štolu z tvarohového těsta, plnou oříšků a kandovaného ovoce.

23.12.2017
SDÍLEJ:

Tvarohová štolaFoto: Redakce

Seznam surovin

  • mouka pšeničná polohrubá 400 gramů
  • kypřící prášek do pečiva 1 balení
  • cukr moučkový 180 gramů
  • cukr vanilkový 1 balení
  • tvaroh měkký 250 gramů
  • máslo 200 gramů (nebo rostlinný tuk)
  • vejce 2 kusy
  • citronová kůra (z půlky citronu)
  • šťáva citronová (z půlky citronu)
  • rozinky 50 gramů
  • ovoce kandované 150 gramů (různé)
  • ořechy 40 gramů
  • mandle 40 gramů (loupané)
  • máslo 50 gramů (na potření)

Postup přípravy

Prosijte polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidejte moučkový cukru, vanilkový cukr, měkký tvaroh, máslo (nebo rostlinný tuk), vejce, citronovou šťávu a kůru a vypracujte vláčné těsto.

Zapracujte do něj rozinky, kandované ovoce, ořechová jádra a oloupané mandle. Vyválejte podlouhlou šišku, střed po délce promáčkněte a přehněte. Zvolna upečte v předehřáté troubě.

Ještě horkou štolu potřete rozehřátým máslem a posypte vrstvou moučkového cukru.

Autor: Redakce

23.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál