Vaflové oválky s nutellou

Křehké oválky z oříškového těsta vonící po skořici a slepované nutelou jsou jako stvořené pro mlsné jazýčky.

21.12.2017
SDÍLEJ:

Vaflové oválkyFoto: Redakce

Seznam surovin

  • mouka pšeničná hladká 320 gramů
  • máslo 320 gramů
  • cukr moučkový 160 gramů
  • ořechy lískové 150 gramů (mleté)
  • vejce 1 kus (malé)
  • cukr vanilkový 1 balíček
  • skořice 1 špetka (mletá)
  • sůl 1 špetka
  • mouka pšeničná hladká (na vál)
  • nutella (na slepení)
  • čokoládová poleva tmavá (hodně tmavá a světlejší, na slepení)

Postup přípravy

Změklé máslo smícháme s moučkovým a vanilinovým cukrem, přidáme vejce, sůl, skořici a mleté oříšky a na závěr vmícháme mouku. Rychle vypracujeme pevné těsto, které necháme alespoň hodinu odležet v chladu.

Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a vykrojíme z něj formičkou malé oválky. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dozlatova.

Po vychladnutí na polovinu oválků nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou rozmíchanou nutellu, zakryjeme je zbylými oválky a vše necháme v chladu ztuhnout.

Na závěr oválky namočíme z poloviny do rozehřáté tmavé polevy, po zaschnutí je ozdobíme linkami světlejší polevy a necháme zaschnout.

Autor: Redakce

21.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál