Vánoční dárky

Vítejte ve Vánoční soutěži Deník.cz
V soutěžním kalendáři na vás každý týden čekají zajímavé ceny od našich partnerů. Neváhejte a soutěžte celý týden ve všech soutěžních oknech, ať zvýšíte svou šanci na výhru.

Krásný advent vám přeje Deník.cz!

Zdravoslav

 

Zdravoslav

Mandle jsou součástí kouzelných Vánoc

Zdravé a chutné; sladké, slané nebo i kořeněné; vařené nebo pražené; vcelku, sekané nebo rozemleté na mouku - to vše charakterizuje známé ovoce s tenkou slupkou. Mandle se díky své fantastické chuti a struktuře staly tradicí zdravé kuchyně.

Mandle nejsou jenom pochoutka k vínu, posyp na vánočku či zeleninový salát. Nejsou pouze surovinou pro mouku, olej, mandlové mléko, máslo nebo jogurt. Není to jen všestranná surovina do kuchyně, je to především zdroj minerálů (hořčíku, vápníku, draslíku, železa a zinku), vitamínů (vitamin E a vitaminy skupiny B - riboflavin, thiamin, kyselina listová), bílkovin a vlákniny. Hlavní výživnou složkou mandlí je tuk, kterého obsahují zhruba polovinu, nelekejte se však, jedná se „zdravý“ tuk.

zdravoslavPojďme k jádru pecky

Mandle je často, ne úplně správně, řazena mezi ořechy. Jedná se o peckovici (tak jako je např. i třešeň nebo švestka) rostoucí na stromu s pohádkovým názvem, mandloni obecné. Mandloním se daří především v USA (a to až ze 4/5 celkové produkce). Mandlemi se dále mohou pochlubit pěstitelé z Austrálie, Španělska, Íránu a Tunisu. Mandlí se ročně vypěstuje 1 milión tun. A co možná netušíte je to, že nejsou samosprašné a jsou závislé na opylení, pěstitelé si tudíž musí „půjčovat“ včelstva, díky tomu je pak cena mandlí vyšší.

Jak na pěstování mandlí?

Najděte si prostor, který bude v nízké nadmořské výšce s pravděpodobností častých srážek. Na bujně rostoucích stromech se bílé až růžovobílé nemalé květy objeví během června až května. Na plody se můžete těšit od června do července. A pak už vás čeká zasloužená sklizeň.

Pokud se do pěstování nepustíte, nevadí, díky nabídce e-shopu zdravoslav.cz se k mandlím také dostanete.zdravoslav

Máme pro vás v nabídce hned několik variant 

Mandle neloupané

Jedná se o přírodní variantu, tepelně neupravenou s možností konzumace i se slupkou. Budete-li však chtít, máte pořád volbu si je oloupat.

Akční cena: 297 Kč / 1000g

Mandle loupané

Pokud nepatříte mezi milovníky neloupaných mandlí a samotné loupání je pro vás ztráta času, myslíme i na vás a máme pro vás v nabídce mandle již oloupané. Taková varianta vám navíc ušetří čas při vaření nebo pečení.

Akční cena: 299 Kč / 1000g

zdravoslav

Mandle pražené solené

Mandle sice nepotřebujete na vaření nebo pečení, ale nedovedete si bez nich představit posezení ve společnosti vašich přátel nebo rodiny? Pak uspokojíme i vás, nabídka v našem e-shopu zahrnuje i variantu výborných solených pražených mandlí.

Akční cena: 322 Kč / 1000g

 

A ještě něco navíc

Na stránkách e-shopu zdravoslav.cz každý měsíc zařazujeme zboží do akčních nabídek, díky tomu můžete k našim produktům přistoupit jako k degustaci a každý měsíc ochutnat něco jiného. Pak už bude jenom na vás, který produkt u vás zvítězí a stane se součástí vaší kuchyně a vy se stanete jeho pravidelným konzumentem. Navíc vám nabízíme možnost se o akčních nabídkách dozvědět co nejrychleji, a to díky našemu newsletteru. 

Zapojte se do soutěže a získejte dobroty Zdravoslav v hodnotě 1500 Kč

Odpovězte nám správně na soutěžní otázku, vyplňte emailovou adresu a zapojte se do soutěže, kde tři z Vás získají produkty Zdravoslav v hodnotě 500 Kč.