Vychutnejte si tradiční štědrovečerní večeři netradičně

Vánoce se již nezadržitelně blíží a s nimi i tradiční vánoční a štědrovečerní pokrmy. Nekonečný maraton pečení cukroví, následovaný porcováním a obalováním kapra. Pokud si letos chcete Vánoce užít v poklidu, bez zbytečného stresu a kuchařských orgií, můžete si vánoční a štědrovečerní hostinu vychutnat i v některé z pražských restaurací a věřte, že vybírat budete nejen ze smaženého kapra s bramborovým salátem.

23.12.2017
SDÍLEJ:

Vánoce v restauraciFoto: Redakce

Plzeňská restaurace v Obecním domě

V Plzeňské restauraci v Obecním vsadili o Vánocích na klasiku. V rámci štědrovečerního menu si pochutnáte na tradičním houbovém kubovi - staročeské specialitě z hub a krup, kterou jedli již staří Slované. Nechybí ani rybí polévka a telecí řízek smažený na másle. Jako sladkou tečku zvolil šéfkuchař vdolek se skořicovým cukrem.

Hergetova Cihelna

Za první republiky patřili mezi oblíbené vánoční lahůdky šneci a v posledních letech se začínají do vánoční nabídky restaurací postupně vracet. V Hergetově Cihelně si pro vás připravili 6 nebo 12 šneků zapečených s česnekovým máslem nebo s modrým sýrem, ale také šafránové rizoto ze špaldové pšenice se šneky a liškami.

La Bottega Linka

Na šneky můžete vyrazit také do restaurace La Bottega Linka, kde si na nich pochutnáte s bylinkovým máslem a houbovou espumou. Tradiční rybí polévku doplňuje candát s čočkou, tuřínem a lanýžovou grenaille. Dezertem je pak Babà Napoletano s citrónovým krémem a zmrzlinou z jehličí

Na Štědrý den můžete ale vyzkoušet i méně tradiční pokrmy. V restauraci Luka Lu si můžete užít vánoční hostinu v dalmátském stylu. Polévka se slávkami, sépiové risotto, dalmátský pršut, jako hlavní jídlo například pražma královská a jako sladká tečka dezert Tufahija (původem z Bosny). V restauraci Asian Temple na vás čeká například uzený kapr marinovaný v kokosovém mléce a zeleném čaji v papájovém salátu. V restauraci Ginger & Fred si můžete dát v másle pečenou tresku s petrželovým pyré, mořským šnekem, a pohankovými gnocchi. V restauraci La Finestra in Cucina zase v rámci speciálního degustačního menu servírují kaštanovou polévku s brzlíkem a pomerančovým chipsem a smaženou telecí kotletu s bramborovým salátem a omáčkou z pečeného česneku. Marek Radisch, šéfkuchař restaurace Kampa Park, si v rámci štědrovečerního menu připravil lehce zauzené mušle sv. Jakuba s koprovou emulzí a dušená telecí líčka s pečeným topinamburem, růžičkovu kapustou a šťávou z černých lanýžů.

Kromě dobrého jídla a pití slibují některé restaurace také například živou hudbu. Těšit se na ni můžete v Triton Restaurant, La Rotonde, Francouzská restaurace v Obecním domě, Hanavský pavilon, COMO restaurant & cocktail bar.

Tradiční vánoční menu nabízí též například Restaurace Hradčany, Zvonice, U Vejvodů, a nebo v restauraci Malostranská beseda.

Autor: Redakce

23.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Zámečníci strojů 19 500 Kč Zámečníci strojů Strojní zámečník /zámečník (1703001). Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 19500 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: Strojní zámečník /zámečník (1703001), PRACOVNÍ MÍSTA V JEDNOSMĚNNÉM PROVOZU V PROSTĚJOVĚ – Strojní zámečník/zámečník – mzda od 19.500 Kč, příspěvek na stravování, až 25 dnů dovolené. Požadujeme znalost čtení výkresové dokumentace, manuální zručnost a praxi v montáži strojů. V případě zájmu pošlete životopis na e-mail: zamecnik@gasl.cz anebo volejte na tel: 773 447 447.. Pracoviště: Gasl cz s.r.o. - pobočka prostějov, Nerudova, č.p. 599, 796 01 Prostějov 1. Informace: Kontakt zámečník, +420 773 447 447. Stavebnictví - Stavebnictví Zedník 95 Kč Zedníci (kromě zedníků ohnivzdorného zdiva) ZEDNÍCI. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 95 kč. Volných pracovních míst: 5. Poznámka: ZEDNÍCI, Místo výkonu práce: Most + Německo., Požadavky: praxe v oboru , HLÁSIT SE předem telefonicky, p. Kožnar, tel. 777 283 286, nebo na e-mail: milan.koznar@atlas.cz, osobně po telefonické domluvě. Pracoviště: Jmv tech s.r.o., U Stadionu, č.p. 1190, 434 01 Most 1. Informace: Milan Kožnar, +420 777 283 286. Výroba - Výroba Zámečníci strojů 17 000 Kč Zámečníci strojů Zámečník. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč, mzda max. 21000 kč. Volných pracovních míst: 10. Poznámka: místo výkonu práce : Krnov, Stará Ježnická 1556/1, Vyučen v oboru, čtení výkresové dokumentace, praxe vítána, Hlásit se na e - mail simicek@kos.cz, valcisova@kos.cz nebo na telefon 554 605 409, 554 605 408 (6:00 - 14:00) nebo osobně na výše uvedené adrese., Z : 21.2.2018 A : 4.6.2018 A : 11.7.2018, A : 23.8.2018 A : 18.9.2018 A : 25.9.2018, A : 20.11.2018. Pracoviště: Krnovské opravny a strojírny s.r.o., Stará Ježnická, č.p. 1556, 794 01 Krnov 1. Informace: Šárka Valčišová, +420 554 605 409. Gastronomie - RESTAURACE - VÝČEPNÍ, PRAHA 4 32 000 Kč Nejmodernější výčepní technologie. Nově zrekonstruovaná provozovna. Tankový Prazdroj a Gambrinus. Krátký/dlouhý týden. Zájemci pište SMS na tel., obratem se dozvíte termín pohovoru. Restaurace Stodola 832/2, Praha 4-Háje. Nástupní plat 32.000 Kč čistého.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál

DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY