Vychutnejte si tradiční štědrovečerní večeři netradičně

Vánoce se již nezadržitelně blíží a s nimi i tradiční vánoční a štědrovečerní pokrmy. Nekonečný maraton pečení cukroví, následovaný porcováním a obalováním kapra. Pokud si letos chcete Vánoce užít v poklidu, bez zbytečného stresu a kuchařských orgií, můžete si vánoční a štědrovečerní hostinu vychutnat i v některé z pražských restaurací a věřte, že vybírat budete nejen ze smaženého kapra s bramborovým salátem.

23.12.2017
SDÍLEJ:

Vánoce v restauraciFoto: Redakce

Plzeňská restaurace v Obecním domě

V Plzeňské restauraci v Obecním vsadili o Vánocích na klasiku. V rámci štědrovečerního menu si pochutnáte na tradičním houbovém kubovi - staročeské specialitě z hub a krup, kterou jedli již staří Slované. Nechybí ani rybí polévka a telecí řízek smažený na másle. Jako sladkou tečku zvolil šéfkuchař vdolek se skořicovým cukrem.

Hergetova Cihelna

Za první republiky patřili mezi oblíbené vánoční lahůdky šneci a v posledních letech se začínají do vánoční nabídky restaurací postupně vracet. V Hergetově Cihelně si pro vás připravili 6 nebo 12 šneků zapečených s česnekovým máslem nebo s modrým sýrem, ale také šafránové rizoto ze špaldové pšenice se šneky a liškami.

La Bottega Linka

Na šneky můžete vyrazit také do restaurace La Bottega Linka, kde si na nich pochutnáte s bylinkovým máslem a houbovou espumou. Tradiční rybí polévku doplňuje candát s čočkou, tuřínem a lanýžovou grenaille. Dezertem je pak Babà Napoletano s citrónovým krémem a zmrzlinou z jehličí

Na Štědrý den můžete ale vyzkoušet i méně tradiční pokrmy. V restauraci Luka Lu si můžete užít vánoční hostinu v dalmátském stylu. Polévka se slávkami, sépiové risotto, dalmátský pršut, jako hlavní jídlo například pražma královská a jako sladká tečka dezert Tufahija (původem z Bosny). V restauraci Asian Temple na vás čeká například uzený kapr marinovaný v kokosovém mléce a zeleném čaji v papájovém salátu. V restauraci Ginger & Fred si můžete dát v másle pečenou tresku s petrželovým pyré, mořským šnekem, a pohankovými gnocchi. V restauraci La Finestra in Cucina zase v rámci speciálního degustačního menu servírují kaštanovou polévku s brzlíkem a pomerančovým chipsem a smaženou telecí kotletu s bramborovým salátem a omáčkou z pečeného česneku. Marek Radisch, šéfkuchař restaurace Kampa Park, si v rámci štědrovečerního menu připravil lehce zauzené mušle sv. Jakuba s koprovou emulzí a dušená telecí líčka s pečeným topinamburem, růžičkovu kapustou a šťávou z černých lanýžů.

Kromě dobrého jídla a pití slibují některé restaurace také například živou hudbu. Těšit se na ni můžete v Triton Restaurant, La Rotonde, Francouzská restaurace v Obecním domě, Hanavský pavilon, COMO restaurant & cocktail bar.

Tradiční vánoční menu nabízí též například Restaurace Hradčany, Zvonice, U Vejvodů, a nebo v restauraci Malostranská beseda.

Autor: Redakce

23.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

< Zpět na Vánoční speciál