Natáčení klipu k vánoční písničce Zavolejte na Ježíška předcházely náročné přípravy. Muzikanti okolo Tomáše Kettnera museli nejprve nahrát samotnou písničku ve studiu, kterou následně smíchají s videem natočeným ve čtvrtek.

„Je to strašně moc příprav. Od svařáku, přes shánění sponzorů – až po sehnání profesionálního kameramana, protože jsme chtěli, aby to dobře vypadalo. Museli jsme sehnat aparaturu, muzikanty," vypočítává Tomáš Kettner vše, co předcházelo čtvrtečnímu podvečernímu natáčení na Masarykově náměstí. Během natáčení doprovázeli Kettnera hrajícího na kytaru klávesista Petr Bříško a houslistka Veronika Štěpánková.

Na úplný úvod si více než dvě stovky diváků zopakovaly loňský Děčín Song. Mezitím si lidé rozebrali text nové písničky.

„Přišla jsem, protože Ketty je náš kamarád. A myslím si, že to, co dělá, dělá dobře," říkala jedna z návštěvnic čtvrtečního natáčení klipu. Setkání na Masarykově náměstí se zúčastnil například i bývalý děčínský primátor Vladislav Raška, děčínští basketbalisté nebo řada dalších známých osobností.

„Myslím si, že Tomáš dělá pro Děčín dobré věci. Nejen loňské natáčení, ale i založení facebookové skupiny Happy Děčín nebo setkání na Mariánské louce. Během toho roku jsem se s Tomášem docela poznal, byli jsme i na jeho koncertu. Takže je to fajn člověk, který dokáže nadchnout a spojit lidi v Děčíně, aby se sešli na příjemné a pohodové akci," řekl před natáčením klipu kapitán děčínských Válečníků Jakub Houška.

Již loňské natáčení a hlavně pak samotný klip se setkal s velkým ohlasem. Ten na videoserveru youtube do současnosti vidělo téměř 17 tisíc lidí.

Také letošní písničku bude Tomáš Kettner, kterého mohou diváci znát z působení v kapele Pooda nebo jako jednoho z moderátorů talk show Silný řeči, šířit prostřednictvím youtube
a facebooku.

Protože se jednalo o vánoční písničku, kterou si budou lidé pouštět především v adventním čase, nemohl na náměstí chybět ani jeden ze symbolů Vánoc – pořadatelé rozdali lidem prskavky.

„Teď jsme dodělali Děčín Song 2 a již přemýšlím nad trojkou. I když je těch příprav hodně, tak se vždy rozmýšlím, zda ano, nebo ne. Ale protože chci založit tradici, je rozhodnutí jasné," přibližuje plány do dalších let Tomáš Kettner, který zvolil sváteční termín především proto, že lidé mají dostatek času na náměstí dorazit.