V celé České republice i v zahraničí to byly statisíce lidí, kteří v jeden moment zazpívali pětici vánočních koled a spojili svá srdce.

Na nymburském náměstí bylo veselo už před půl šestou. Svůj vánoční program si připravil pro děti Krejčík Honza. Ten vtipnými historkami, ale třeba i vidličkou a mobilem v jednom rozesmíval nejen desítky capartů, ale i dorazivší rodiče a prarodiče. Nechyběly tradiční písničky z jeho repertoáru, které si pak všichni na závěr mohli odnést jako vánoční dárek na cédéčku.

Při zpívání koled se střídaly přihlášené skupinky dětí, kterým se zpěvem pomáhal nejen Krejčík Honza, ale i šéfredaktorka Nymburského deníku a zdatná muzikantka Milena Jínová.

Nejen na nymburském náměstí se úderem šesté večer rozezněl zpěv koled. Dalším místem byla například Opočnice. „Dopadlo všechno na jedničku. Sešlo se přes 30 lidí, kteří za doprovodu varhan, flétnya houslí společně zazpívali koledy podle zpěvníku. Všichni už se těší na další ročník," informoval hned po skončení akce pořadatel Lubomír Lukeš.

Zpívalo se i v Libici nad Cidlinou. V kulturním domě se sešlo na 80 lidí, historicky podruhé. Jedna z organizátorek Kamila Růžičková zhodnotila akci pozitivně. „Pomohla nám zpěvačka Drahomíra Plautnerová, která poslední koledu zazpívala se svojí roční dcerkou," uvedla organizátorka.