Svůj stánek zde měl třeba kozlovický skautský oddíl Nashuro. „Máme domácí muffiny, horký jablečný a pomerančový džus," uvedla jedna z členek oddílu s tím, že peníze poputují na provoz klubovny a další aktivity. „Zároveň tady máme spolu s obcí sbírku na postiženého chlapce, který potřebuje speciální vybavení. Sbírka probíhá formou prodeje perníčků, lidé mohou přispět jakoukoli částkou," dodala.

O dobrou náladu se starali také kozlovičtí včelaři. „Na Souznění jsme už osmý rok. Nabízíme teplou medovinu, zdobené i nezdobené perníčky a spoustu včelích produktů. Největší zájem je asi o medovinu, ta jde na odbyt každý rok," smál se Stanislav Ulčák, místopředseda kozlovického spolku.

„Chodím tady každoročně. Vždycky si obhlédnu všechno, všechnu tu krásu, která tady je. Festival je určitě hezký, je výborný," shrnula důchodkyně Alena Pustková z Kozlovic. Na akci pravidelně jezdí šedesátnice Marta z Kopřivnice. „Co je nejpěknější? Celková atmosféra. Je jiná než ve městě. Festival se nám líbí. Jezdíme tady každý rok i proto, že tady vystupují vnoučata," poznamenala žena.

Na jarmarku se tradičně představil i umělecký kovář. Návštěvníci mohli v sobotu vidět třeba soubor z běloruského Minsku, na své si však přišli i příznivci kozlovických souborů.

Zdroj: Deník/Marek Cholewa