Projekt Česko zpívá koledy tak propojil tisíce lidí. Na Benešovsku se pochopitelně nezpívalo jen v samotném centru Benešova a jeho prestižní střední škole. Skupiny příležitostných i pravidelných sborů na Benešovsku doplnily místní umělecká tělesa z Votic, Čechtic, Nakvasovic, Vrchotových Janovic, Nesvačil, Struhařova, Psáří, Sedmpánů a také Bílkovic.

Tam všude se zpívaly notoricky známé vánoční písně Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Veselé vánoční hody, Pásli ovce Valaši a Vánoce. Na závěr si sbory zanotovaly zlidovělé Vánoce, Vánoce přicházejí, které skladatel Jaromír Vomáčka s textařem Zdeňkem Borovcem nazvali Veselé Vánoce.

Jedním z největších těles, které se akce Česko zpívá koledy na Benešovsku znovu, už podruhé zúčastnilo, bylo to složené z Pěveckého sboru Gymnázia Benešov vedeného Janou Šeborovou a Danou Jelínkovou. Zkušené umělecké vedoucí koledy secvičily i s dětmi ze sboru Základní školy Karlov v Benešově. Ty do auly přivedla jejich sbormistryně Alena Vašáková, která koncert doprovodila na klavír.

Významnou složkou vokálního tělesa bylo i čtrnáct mrňat z Mateřské školy Berušky v Táborské ulici, s nimiž koledy natrénovaly jejich učitelky Mirka Kheková a Hana Bártová. Vánoční koncert se podle ohlasů publika znovu povedl. Bezpochyby také proto, že zázemí nezištně poskytlo Gymnázium Benešov s ředitelem Romanem Hronkem.

Zpěváci i diváci tak nemuseli, jako ti na ostatních devíti místech Benešovska, čelit prosincovým povětrnostním podmínkám. A za to všechno těm, kteří se na přípravě a zdárném průběhu vystoupení podíleli, patří velký dík Benešovského deníku.