Stánkařů s tradičním zbožím a občerstvením bude stejně jako v předchozích letech. Pořádající společnost Zahrada Čech zajistila na každé odpoledne doprovodný program, rynek však bude plný života i dopoledne.

V programu se představí především účinkující z města a regionu. Už v pátek ráno se poblíž podia začnou zdobit soutěžní vánoční stromky. Letos je vyšňoří přes dvacet kolektivů z mateřských škol a dalších dětských zařízení z Litoměřic. Po skončení práce si za odměnu poslechnou pohádku. Vyhodnocení soutěže proběhne až další pátek odpoledne.

„Program je koncipován tak, aby si v něm našel každý to své. Máme postavený nový betlém, který evokuje Ladovské Vánoce, zvířátka dostanou nový výběh, splňující veterinární normy. Třetí novinkou je projekt pro žáky prvního stupně ZŠ, kteří nám posílají obrázky a tajná přání. My z nich budeme vytvářet vánoční výstavu. Trhy na Mírovém náměstí budou mít několik nových prodejců, ale získat je bylo v konkurenci s ostatními městy velmi těžké. Za protivníka ale nepovažujeme Úštěcký advent, který proběhne rovněž tuto sobotu. Naopak zjišťujeme, že jeho návštěvníci se přijdou podívat i k nám, pobavit se z trošku jiného soudku zábavy, ohřát se svařákem nebo čajem," lákala k návštěvě Michaela Mokrá, manažerka obchodu společnosti Zahrada Čech.

V programu se budou střídat bloky českých i zahraničních koled a vánočních písní, své umění představí například Divadelní soubor LI-DI, Dívčí pěvecký sbor Máj, Sváťovo dividlo a Štěpánčino divadlo, Rosťa Pechoušek, mažoretky DDM Rozmarýn, kapela Od plotny skok, DMC Revolution, sbor Bábinky, skupina Wox Luminas, Křešičanka – Pustajka či Podřipský žesťový kvintet, o moderování se podělí žáci školy Ekonom. Na závěr vánočních trhů pobaví návštěvníky Vladimír Hron a úplnou tečku udělá gejzírová show.